wie wij zijn

In 1994 werd het Eligiuskoor opgericht onder impuls van pastoor Freddy Malfait. Het is een vierstemmig koor dat voor het grootste deel uit amateurs bestaat. Het repertorium bestaat uit zowel kerkelijke liederen als het luchtere genre.

Het koor telt 43 leden die wekelijks op maandagavond anderhalf uur repeteren onder leiding van hun dirigent, Pieterjan Veranneman. Na de repetitie wordt er nog wat gezellig nagekaart met een welverdiend glaasje.

Onder het motto "iedereen kan zingen" lanceren we de oproep "iedereen is welkom". Velen hebben twijfels om toe te treden bij een koor dat 25 jaar bestaat; geen nood, je wordt steeds met open armen opgenomen in de stemgroep die best bij je past.

Er zijn 4 stemgroepen in ons koor. Dames: sopraan en alt. Heren: tenor en bas. De koorleden van je groep, onder de deskundige leiding van onze dirigent, zullen je steeds ondersteunen en verder op weg helpen bij de liederen die ze al kennen.

In 2019 gaf onze dirigent AndrĂ© Porte na 25 jaar het dirigeerstokje door aan Pieterjan Veranneman. AndrĂ© blijft deel uitmaken van ons koor als zanger, maar blijft steeds beschikbaar om Pieterjan te vervangen, wanneer nodig.

Het Eligiuskoor werkt voor bepaalde projecten samen met andere koren.

Voor het kerstconcert 2019 werd samen gerepeteerd met het Sint-Janskoor uit Rollegem-Kapelle.

Met op de voorgrond onze nieuwe dirigent Pieterjan Veranneman.